Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

3 esenciálne oleje, ktoré účinne bojujú s akné. Poznáte ich?

– Martin Engervik

Bojujete s akné a olejom sa vyhýbate oblúkom? Napriek tomu, že práve mastná pleť je na tvorbu akné náchylnejšia paradoxom je, že práve kvalitné olejové produkty sú tou správnou voľbou.

Čo sú éterické oleje?

Esenciálne oleje, tiež známe ako éterické oleje, sú najcennejšie a najlepšie oleje, ktoré sa dajú získať. Počas ich výroby sa extrahuje podstata rastliny, všetky prísady bohaté na živiny, jedinečné vlastnosti a vlastná vôňa rastliny sa ukladajú do éterického oleja.


Ako sa éterický olej získava?

Väčšina éterických olejov sa extrahuje z rastlín destiláciou pary. Vyťažené rastliny sa udržiavajú nad vriacou vodou a práve para z nich čerpá to najcennejšie. Tá sa zhromažďuje v nádobe, rýchlo sa ochladzuje, takže voda kondenzuje. Voda a olej sa prirodzene nemiešajú, a preto je možné éterický olej ľahko zbierať.

Esenciálny olej kedysi a dnes

Používajú sa už tisíce rokov rovnako, ako lieky, rôzne terapie, kadidlá či parfumy. Preto sa niet čomu čudovať, že práve esenciálne oleje sa stali súčasťou produktov v starostlivosti  o pleť. Navyše, výrazne znižujú podráždenie pokožky a osvedčili sa aj v boji proti akné. Ak vás trápia nepekné vyrážky, siahnite po produktoch, ktoré obsahujú čajovníkový, citrónový alebo muškátový olej.

Čajovníkový olej (Tea tree oil)

  • účinný proti akné
  • funguje protizápalovo
  • pomáha hojiť rany a jazvy

 

Na rozdiel od mnohých iných spôsobov liečby akné, éterický olej zo stromov čajovníka neodstraňuje prírodné oleje z pokožky a bráni jej vysušovaniu. Naopak, pomáha pokožke odbúravať baktérie, ktoré spôsobujú akné a nečistú pokožku. Čajovníkový olej má protizápalové účinky, hojí rany a upokojuje pokožku.

Muškátový olej (Geranium oil)

  • vyvažuje tvorbu mazu
  • pomáha pri suchej pokožke a akné
  • funguje antisepticky

Gerániový olej sa radí medzi jeden z najlepších a najúčinnejších olejov na akné vôbec. Pelargónia totiž dokáže vyvážiť tvorbu kožného mazu, pokožka je čistá a zdravá. Olej si efektívne poradí aj s ekzémom a suchou pokožkou.  

Citrónový olej  (Citrus medica limonum oil)

  • plný vitamínov C a B
  • dodáva zdravý vzhľad
  • rozjasňuje jazvy a pigmentové škvrny

Esenciálny citrónový olej je veľmi účinný v boji s akné aj upchanými pórmi. Niekoľko štúdií ukázalo, že práve tento olej má jedinečnú schopnosť bojovať s baktériou Propionibacterium acnes, ktorá akné spôsobuje. Zjemňuje tón pleti, znižuje viditeľnosť červených jaziev a pigmentových škvŕn. Pokožka sa zreteľne vyrovná a viditeľnosť jaziev po akné sa výrazne zníži.

Všetky 3 esenciálne nájdete v našom obľúbenom GERANIUM FACE OIL na ktoré ženy nedajú dopustiť:

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: 6 dôvodov, prečo používať prírodné oleje na pleť!