Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

5 mýtov o pleti, ktorým konečne prestaňte veriť!

– Martin Engervik

Strácate sa v množstve informácií o tom, čo je a čo nie je pre vašu pleť dobré? Dajte definitívne zbohom mýtom a sústreďte sa na fakty. Upcháva make-up póry a je nutné krém po čase vymeniť?

1. mýtus – Make-up upcháva póry

Našťastie, make-upom s extrémne hustou konzistenciou, pod ktorým pleť naozaj nemohla dostatočne dýchať, definitívne odzvonilo. Z kozmetických taštičiek ich vytlačili ľahké textúry, ktoré pleť dokonca chránia, obsahujú SPF a pleť hydratujú. Aby pleť netrpela, netrba sa im vyhýbať, stačí si len dobre vybrať. S ohľadom na typ pleti.

2. mýtus – čokoláda spôsobuje akné

Zdravá a vyvážená strava je dôležitá, o tom niet pochýb rovnako ako fakt, že sa do veľkej miery podpisuje pod vzhľadom našej pleti. Ak ste doteraz verili tomu, že za vznik akné môže konzumácia čokolády, mýlili ste sa. Kvalitná čokoláda obsahuje veľa antioxidantov a práve naopak, na pleť môže mať blahodárne účinky.

3. mýtus – Značku krému treba meniť

Zo všetkých strán počúvate názor, že po určitom čase je dobré, ak nie priam nutné vymeniť denný krém na tvár či ten, ktorý bojuje s vráskami? Neverte tomu, že pleť sa správa voči účinným látkam rezistentne a prestane reagovať. Ak vaša pleť daný krém dobre znáša, nie je dôvod ho meniť a zbytočne experimentovať.

4. mýtus – Za vrásky môže genetika

Do určitej miery určite. Vlastnosti pokožky ovplyvňujú gény ale samotné starnutie máte vo svojich rukách len vy. Životný štýl, strava, starostlivosť o ňu. To sú faktory, ktoré máte vo svojich rukách vy. O pleť sa treba starať pravidelne a predovšetkým preventívne. Nečakajte zázraky, ak si stav svojej pokožky a predovšetkým tvorbu vrások začnete všímať až vtedy, keď vám „ozdobia“ tvár.

5. mýtus - Slnko lieči akné

Máte pocit, že v lete a hlavne po návrate z dovolenky je vaša pleť krajšia, čistejšia a akné menej viditeľné? Ak pripisujete tieto zásluhy slnku, sklameme vás. Opäť ide o mýtus a to, čo pri pohľade do zrkadla vidíte, je v zásade optický klam. Prirodzené opálenie pleti maskuje jej nedostatky, slnko akné určite nelieči. Celulitída či strie sú v lete tiež o niečo menej viditeľné, že?

 Kompletná starostlivosť o normálnu/citlivú/zmiešanú pokožku

Kompletná starostlivosť o mastnú a aknóznu pokožku

Kompletná starostlivosť o suchú/zrelú pokožku

Foto: Pinterest

Krivdová Michaela