Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Čistiaca superstar - Rosehip peeling mask

– Miroslav Vrbata

Dnes sa pozrieme spolu na rosehip peelingovú masku, ktorú som mala možnosť otestovať. Pravidelne sa k nej vraciam a mám už niekoľké balenie. Najskôr mrkneme na zloženie, potom nižšie popíšem aj svoje prekvapenie z nej.

Zloženie: Rosa Canina*, Hippophae Rhamnoides*, Calendula Offinilalis*, Helianthus Annuus seed*, Saccharum Officinarum*, Blend Of Clays, Acids And Probiotics From Sprouted Brassica Oleracea*, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nusifera*, Sodium Lactate, Mixed Tocopherols*, Blend Of Essential Oils (Under 0,01%), Potassium Sorbate

 

                    rosehip peeling mask

Maska je 100% prírodná, s obsahom 90% organických surovín a samozrejme dermatologicky testovaná. Čo jednotlivé zložky s pokožkou robia?

  • Šípkový olej (z ruže šípovej) – olej pokožku regeneruje, rozjasňuje ju a upokojuje. Zmierňuje zápaly vďaka jeho antiseptickým vlastnostiam a podporuje hojenie. Podporuje i nočnú regeneráciu a obnovu pleti.
  • Rakytníkový olej – rakytník je bohatý na niekoľko pre pleť prospešných vitamínov. Obsahuje najmä Vitamín B, C, D a E, všetko silné antioxidanty s ďalšími pozitívnymi vlastnosťami. Rakytník pomáha obnove buniek, čím zmierňuje vrásky a prvé príznaky starnutia. Vďaka vysokému obsahu vitamínov je pleť chránená proti voľným radikálom a skvele bojuje s predčasným starnutím pleti.
  • Olej z nechtíka lekárskeho – nechtík obsahuje množstvo flavonoidov (antioxidantov). Je protizápalový a podporuje hojenie rán a je ideálny pre suchú a poškodenú pokožku. Používa sa aj na ochranu pred predčasným starnutím a má regeneračné vlastnosti.
  • Slnečnicový olej – je bohatý na Vitamín E a omega 6 mastné kyseliny. Má tiež protizápalové účinky a vďaka obsahu mastných kyselín a vitamínov udržiava v pleti potrebnú vlhosť, čím predchádza tvorbe vrások a zvyšuje tvorbu kolagénu a elastínu. Taktiež vďaka obsahu Vitamínu E chráni pokožku pred voľnými radikálmi, ako je UV žiarenie, smog a iné.
  • Biely íl – má silné detoxikačné účinky, kedy preniká hlboko do pórov a odstraňuje odumreté kožné bunky a pleť prečisťuje. Taktiež pleť vyhladzuje, zvyšuje jej elasticitu, upokojuje problematickú pleť a je vhodný i pre ekzematickú pokožku.
  • Probiotiká z brokolicových klíčkov – probiotiká všeobecne pozitívne vplýbajú na kožný mikrobióm a udržiavajú ho v dobrej kondícii. Je známe, že na pleti sa nachádzajú aj zdraviu prospešné, ba priam nevyhnutné baktérie, ktoré pozitívne vplývajú na celkový vzhľad a zdravie pokožky. Kožný mikrobióm je samostatný celok baktérií, parazitov, kvasiniek a iných mikroorganizmov, ktoré by mali byť v rovnováhe na udržanie zdravej a dostatočne chránenej pokožky.
  • Kokosový olej – je bohatý na cukry a nasýtené mastné kyseliny. Niektoré štúdie ukázali, je je prospešný pre suchú až normálnu pleť, pretože môže podporiť syntézu kolagénu, tiež hojenie rán a navyše má protizápalové účinky. Pozor by ste si však mali dať na vysoké koncentrácie kokosového oleja v prípade, že mate problematickú pleť, ktorá tvorí príliš veľa mazu a má sklon k upchávaniu pórov. Stupeň komedogenity kokosového oleja je 4 z 5, ťo prináša so sebou určité riziko. V makes Rosehip peeling mask ho nie je tak veľa a vzhľadom k funkcii bieleho ílu  maska póry neupcháva.
  • Sodium Lactate – je sodná soľ kyseliny mliečne. V kozmwetike sa používa ako humectant, preto pokožku hydratuje, zvláčňuje a zvlhčuje. Má aj antioxidačný a konzervačný účinok, preto ju často nájdeme v prírodnej kozmetike určenú na konzerváciu výrobku.
  • Tocopherol – tocopherl je vo všeobecnosti Vitamín E. Má niekoľko foriem a v maske sa stretávame s mixom týchto foriem. Rovnako ako ďalšie vitamíny má silné antioxidačné vlastnosti a rovnako ako sodium lactate sa v prírodnej kozmetike používa ako konzervant. Najsilnejšiu antioxidačnú silu má v spolupráci s Vitamínom C. Toto kombo dokonale chráni pred voľnými radikálmi z okolia a neutralizuje ich. Voľné radikály poškodzujú bunky v pokožke a tým pádom ju chránia aj pred predčasným stárnutím pleti.

 

                      rosehip peeling mask

Rosehip peeling mask získala medzinárodné ocenenie -najlepšia pleťová maska pre všetky vekové kategórie- v prestížnej beauty shortlist AWARDS

 

 

Táto peelingová maska s obsahom bieleho ílu bola pre mňa celkom prekvapením. Hodnotím pozitívne jej účinky, kedy sa mi zanesené póry zredukovali po jednom použití minimálne o 30% a pravidelným používaním som sa naozaj zbavila väčšiny rozšírených a zanenesených pórov aj čiernych bodiek. Maska funguje na princípe 18 a 2 minúty. V preklade to znamená 18 minút relaxu a 2 minúty jemného peelingu. Nielen, že levanduľa obsiahnutá v maske má skvelé upokojujúce účinky, ale teplo rozširuje póry a dovoľuje prestúpiť účinným látkam hlbšie do pokožky, aby naozaj vykonávali svoju prácu. Následný jemný peeling pokožku rozjasní, zjemní - ostáva hebká ako obláčik. Pokiaľ nie ste fanúšikom peelingu, maska sa dá použiť i bez neho, pretože vďaka obsahu enzýmov z trstinového cukru pôsobí aj ako píling enzymatický.I napriek tomu, že maska obsahuje biely íl, a íly všeobecne pokožku vysušujú, tak cenné oleje nedovolia, aby maska pleť vysušila a tak je vhodná naozaj pre všetky typy pleti.

 

Článok si pre Vás pripravila Katy - Be beauty with Katy ©

(Katka Balabánová je absolventka vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe, venujúca sa zloženiu v kozmetike)
be beauty with Katy