Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Dajte konečne zelenú prírodnej kozmetike! TOTO sú dôvody, ktoré vás presvedčia

– Martin Engervik

Ruku na srdce. Patríte k ženám, ktoré sa o svoju pleť síce pravidelne a dôkladne starajú ale príliš neriešite to, aké produkty používate? Ak chcete pre vzhľad pokožky a zároveň pre svoje zdravie to najlepšie, prírodná kozmetika je ideálnou voľbou.

Čítajte a porovnávajte!

To, čo sadne vám, nemusí vašej najlepšej kamarátke a naopak. Každá máte totiž iný typ pokožky. A to je len základ. Prvým krokom v starostlivosti o pleť je spoznať ju a citlivo sa o ňu starať. Napadlo vám niekedy pozrieť si „zázračné“ zloženie krému, ktorý ste si priniesli domov? Pohodlne sa usaďte a čítajte! Je viac ako isté, že množstvo zložiek budete mať problém nielen vysloviť. Bežná kozmetika obsahuje množstvo látok, ktoré sú nielen nepotrebné, neúčinné ale predovšetkým škodlivé. Pre pleť, aj vaše zdravie.

Vyhýbate sa šampónom, ktoré obsahujú silikóny? A prečo si ich aplikujete na pleť? Kozmetické výrobky obsahujú okrem silikónov, látky vyrobené z ropy, umelé vône ale aj farbivá či dokonca rozpúšťadlá. Malé množstvo prírodných látok nájdete zrejme tiež, ale garantujeme vám, že ich nájdete až na konci dlhého popisu zloženia.  

5 dôvodov, prečo používať prírodnú kozmetiku

1. S ohľadom na prírodu

Prírodné produkty nie sú testované na zvieratách, neškodia planéte a ich obaly sú zväčša 100% recyklovateľné.

2. Pleť netrpí

Prírodná kozmetika je šetrnejšia a liečivá. Jej používaním sa vyhnete neželaným reakciám a alergiám, akné sa nezhoršuje, fľaky miznú, pleť je zdravšia.

3. Obsahuje prírodné zložky

Po prečítaní zloženia prírodných produktov zistíte, že ide výlučne o rôzne výťažky z rastlín, oleje či éterické oleje. Výnimkou dnes už nie je ani fakt, že obsahujú SPF.

4. Viditeľnejšie účinky

Používanie prírodnej kozmetiky má nielen lepšie, viditeľnejšie ale aj trvácnejšie účinky. A je úplne jedno, aký kožný problém vás trápi.

5. Cez pokožku do tela

Až 60% toho, čím „nakŕmite“ svoju pokožku sa dostáva do tela. Verte, že posledné čo vaša pleť potrebuje je ropa a suroviny, ktoré sa z nej rôznymi chemickými procesmi získavajú.

Obľúbené prírodné produkty Marina Miracle:

  • Sweet & Creamy Oil Cleanser – olejový  pleťový čistiaci prostriedok, ktorý sa pri kontakte s vodou zmení na mlieko. Odstraňuje make-up a hĺbkovo čistí pleť. Nechtíkový, slnečnicový, kokosový a šípkový olej rozpúšťa nečistoty a hydratuje pokožku.

  • Rosehip Peeling Mask – obsahuje luxusný biely íl, ktorý vytiahne nečistoty a škodliviny z pokožky. Enzýmy a kryštáliky organického raw cukru rozpúšťajú a odstraňujú odumreté bunky. Pokožka je mäkkšia, hladšia a rozjasnená.

  • Geranium Face Oil – ľahký olej s vôňou ruží a bylín sa rýchlo absorbuje a vyrovnáva pokožku. Jedinečné bylinky vyživujú pokožku, takže ranky po akné sa hoja rýchlejšie a viditeľnosť jaziev sa znižuje. Čisté oleje z jojoby, mandle, ruže, pelargónie a čajovníka zvlhčujú pokožku bez upchávania pórov. Nadprodukcia mastnoty klesá, pokožka je zjednotená, hladká a čistá.

  • Amaranth Day Cream - bohatý, intenzívny hydratačný denný krém s unikátnym anti-age efektom a ľahkou vôňou čerstvo nazbieraných kvetov a grapefruitu. Pleťový krém dodáva pokožke vďaka kyseline hyalurónovej a probioticky fermentovaným semenám amaranthu, malín a ovosu potrebnú vlhkosť.

 

 

Foto: Pinterest

Krivdová Michaela