Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Hydratačná maska - Shea Hydration Mask. Aká naozaj je?

– Miroslav Vrbata

Hydratačná maska by mala byť základnou výbavou každého typu pleti. Pretože hydratáciu potrebuje každá pleť, nielen tá suchá či zrelá. Hydratačné masky môžu účinne pomôcť s dehydratáciou, retinizáciou či inými kožnými problémami – navyše maska Shea sa dá použiť v tenkej vrstve aj ako maska nočná (na záver rutiny po kréme). Jej úžasnou schopnosť je pleť nielen hydratovať zvonku, ale aj zabezpečiť okluzívny účinok, kedy pleť netrpí nadmernou startou vody z pokožky. 

                         

Tentokráť moja recenzia na masku bude obohatená aj recenziami od dievčat, ktoré mali možnosť masku so mnou testovať. Takže, okrem mojej suchej pleti uvidíte reakcie pokožky aj iných typov pletí, aby ste si vedeli vyhodnotiť, či je maska to pravé pre vás. Poďme sa však najskôr pozrieť na zloženie:

Zloženie: Aloe Barbadensis Extract (Probiotic Ferment)*, Camellia Sinensis Flower/Leaf/Stem Juice (Probiotic Ferment)*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Avena Sativa Kernel Extract (Probiotic Ferment)*, Butyrospermum Parkii Butter*, Avena Sativa Kernel Meal*, Glycerin (Vegetable)*, Polyglyceryl 3-diisostearate, Saccharum Officinarum Extract (Probiotic Ferment)*, Cannabis Sativa Seed Oil*, Rubus Idaeus Seed Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Panthenol, Tocopherol*, Sucrose Stearate, Lecithin (Brassica Napus)*, Sodium Hyaluronate*, Glycine, Inulin, Cocamidopropyl Betaine, Titanium Dioxide, Spirulina Platensis Extract*, Fragrance (Natural)

Maska je 100% prírodná s obsahom 95% organických surovín a samozrejme dermatologicky testovaná.

  • Fermentované aloe vera a čajovník (zelený čaj)– blahodárne účinky aloe vera pre pleť sú veľmi známe. Okrem protizápalových a antibakteriálnych účinkov skvele pokožku regneruje, vyživuje, navracia jej prirodzený jas a napomáha jej celkovej harmonizácii. Pomáha ukľudniť podráždenú pokožku, hydratuje ju a tiež je výborná na pokožku spálenú od slniečka. Šťava z čajovníka  (zelený čaj) má silné antioxidačné účinky, pôsobí proti kožným infekciám a napomáha hojeniu, zabraňuje vzniku zapálených ložísk a tiež podporuje obnovu pleti.
  • Bambucké maslo – je skvelou ingedienciou pre suchú a zrelú pleť. Podporuje hojenie poškodenej pokožky, zmierňuje svrbenie, začervenanie a taktiež podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Pokožka je okamžite zjemnená, rovnomerne a hĺbkovo hydratovaná. Ako bonus chráni tiež bunky pred oxidačným stresom.
  • Konopný olej – má najvyššie množstvo omega 3, 6 a 9 nenasýtených mastných kyselín, ktré sú pre ľusdké telo v oleji zastúpené v ideálnom pomere. Je vhodný pre všetky typy pokožky, regenruje ju, neupcháva póry ale pôsobí blahodárne na akné a zároveň zabraňuje vzniku nových zápalov. Podporuje regeneráciu pokožky, je účinný pri problematickej pleti trpiacej ekzémami, akné, lupienkou a podobne. Obsahuje tiež Vitamín E, ktorý chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi a príznakmi starnutia.
  • Vitamín B5 (pantothenic acid) – urýchľuje hojenie rán a jaziev a taktiež zabraňuje starnutiu pokožky. V kozmetike sa používa ako zvhlčovač, pričom sa naozaj jednoducho dostane do spodných vrstiev pokožky. Má regeneračné a ukľudňujúce účinky, zlepšuje jej hydratáciu a taktiež sa používa pri liečbe akné a pigmentových škvŕn.
  • Sodium Hyaluronate (soľ kyseliny hyalurónovej) – Soľ kys. hyalurónovej je jej derivát, ktorý má menšiu molekulovú hmotnosť a je tiež stabilnejšia - účinkami je však rovnaká ako kyselina hyalurónová. Kyselina hyalurónová sa prirodzene vyskytuje v našej pokožke, vlasoch a dokonca i priamo v tele. Vedeli ste, že je súčasťou nielen ďasien a očí, ale i kĺbov, slizníc a dokonca močového mechúra? Jej úloha v ľudskom tele je neodškriepiteľná a pre pleť je priam nevyhnutná. Kyselina hyalurónová na seba viaže vodu, takže udržuje pokožku dostatočne hydratovanú a vláčnu. Kolagén a práve kyselina hyalurónová sú pre našu pleť najdôležitejšie. So zvyšujúcim sa vekom však naše telo postupne znižuje zásoby kolagénu i kyseliny hyalurónovej, preto je dôležité ju dopĺňať zvonku. Kyselina hyalurónová v kozmetických prípravkoch na seba viaže látky a preniká pokožkou. S použitím správnych kozmetických prípravkov, ktoré kyselinu hyalurónovú obsahujú, je pleť viditeľne živšia, vypnutá a hydratovaná.

 

                                               

Moja recenzia

Väčšinou ihneď po peelingovej maske Rosehip som aplikovala aj masku hydratačnú Shea Hydration. Najmä v zime je to môj overený postup, aby sa pleť okrem prečistenia i poriadne “napila”. Použitie hydratačnej masky po čistiacej peelingovej maske je pre mňa najlepším možným postupom, pretože všetky účinné látky krásne prestúpia do pokožky. Okrem iného maska obsahuje i kyselinu jablčnú, ktorá práve tomu prestupu látok do pokožky napomáha. Veľmi mi pomohla aj pri dehydratácii, preexfoliácii či retinizácii pokožky a to už niekoľko krát. Je to taká moja povinná výbava v rámci kozmetickej skrinky v kúpeľni, po ktorej siaham, keď moja pleť potrebuje zhydratovať a vrátiť sa do formy. Výhodou je aj to, že balenie vydrží naozaj dlho kedže stačí tenká vrstva produktu.

 

                                                

Recenzie dievčat

  1. S maskou som veľmi spokojná, krásne hydratuje, pleť je vyživená a jemná na dotyk. Ľahko sa nanáša a oceňujem aj príjemnú vôňu jabĺk.
  2. S maskou som veľmi spokojná. Moja pleť je po nej krásne hydratovaná a jemná na dotyk. Masku som dokonca vyskúšala aj počas celej noci a moja pleť ráno bola krásne rozžiarená.
  3. Táto maska má prekvapila svojou olejovou konzistenciou .. Skúšala som ju zatiaľ dva krát mám zmiešanú pleť až mastnú, takže nie každý produkt je pre mna vhodný ale musím povedať, že zlú reakciu som nemala. Prvý krát som si predtým dala kyselinu mliečnu a na to masku, po 20min umyla a uzavrela olejom na problematickú pleť .. maska je príjemná, zaujímavá svojou konzistenciou. Síce som za tú cenu mala už lepšie masky ale musím povedať, že keďže má super zloženie, tá cena je primeraná - a už sa teším ako ju budem používať “po opaľovaní” to určite pocítim viac hydrátaciu.
  4. Ja jsem osobne s maskou velice spokojena, mam sussi a reaktivni plet se sklony k akne a sedla mi skvele. Zkousela jsem ji nejdrive po cisteni spachtli, abych plet zklidnila a hydratovala, na 30 minut. Byla velmi prijemna, tvar me po ni nepalila a nepocitovala jsem zadne pnuti, plet byla naopak krasne "napapana." Za par dni jsem se rozhodla ji vyzkouset jako nocni masku a aplikovala jsem ji po cele sve rutine. Musim rict, ze na noc je to jeste vetsi bomba, plet byla opravdu velmi vyzivena a projasnena. Nejvice jsem ale byla prekvapena z toho, ze se mi zklidnila vyrazka, ktere se mi predtim nedarilo zbavit a to jsem na ni zkousela ruzne akne naplasti. Od te doby jsem ji na noc pouzila jeste nekolikrat a efekt byl vzdy super, takze uz z ni mam nocni masku.

 

 

Článok si pre Vás pripravila Katy - Be beauty with Katy ©

(Katka Balabánová je absolventka vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe, venujúca sa zloženiu v kozmetike)
  be beauty with Katy