Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Kyselina hyalurónová

– Miroslav Vrbata

V posledných rokoch o nej počujeme čoraz častejšie. Jej omladzujúce a rehydratačné účinky z nej právom spravili kráľovnú kozmetického priemyslu.
Vedeli ste, že v Marina Miracle si miešame vlastnú kyselinu hyalurónovú?

Kyselina hyalurónová však v skutočnosti nie je kyselina, ale cukor, lykozaminoglykán, ktorý viaže vodu a formuje ju do gélu. Jeden gram kyseliny hyalurónovej dokáže naviazať až liter vody. Preto patrí medzi najvyhľadávanejšie hydratačné zložky v kozmetickom priemysle.

Jej najdôležitejšou úlohou je udržiavať pokožku, kolagén a elastín stabilné. Kyselina hyalurónová zlepšuje vlhkosť pokožky, zjemňuje kontúry tváre, minimalizuje vrásky.Práve vrásky sa často objavujú vtedy, ak je pokožka suchá a dehydratovaná.

Čo je špeciálne na našej kyseline hyalurónovej?

Naším cieľom je používať tie najlepšie ingrediencie, a keďže sme na trhu nenašli vhodne formulovanú kyselinu hyalurónovú, rozhodli sme sa sformulovať si vlastnú.
Používame dva rôzne druhy kyseliny hyalurónovej a oba majú ekologický certifikát EcoCert a COSMOS, sú vegánske a získavajú sa z glukózy, sójového peptónu a
kvasnicového extraktu. Tieto dve kyseliny hyalurónové spolu v presných pomeroch miešame, čo je veľmi zložitý proces. Kyselina hyalurónová sa vyrába biotechnologicky mikrobiálnou fermentáciou za prítomnosti kvasnicového extraktu, peptónov a sér.


1. Forma kyseliny hyalurónovej SLMW (s veľmi nízkou molekulovou hmotnosťou) sa vyrába enzymatickým štiepením kyseliny hyalurónovej s vysokou molekulovou
hmotnosťou na menšie fragmenty. Molekulová hmotnosť 8-15 kDa.

2. Veľká glukózová molekula kyseliny hyalurónovej dokáže na seba naviazať 500-násobok svojej vlastnej hmotnosti vody. Molekulová hmotnosť 800-1200kDa.
Pri použití nízkomolekulárnej aj vysokomolekulárnej kyseliny hyalurónovej sa nám darí hydratovať pokožku na každej úrovni a pre suchú a dehydrovanú pleť sa
stáva ešte efektívnejšou.

V ktorých produktoch sme našu ,,hyalurónku’’použili?

Prvým produktom, do ktorého sme pridali našu jedinečnú kyselinu hyalurónovú bol Amaranath Day Cream. Tento luxusný anti-age krém je bohatý, intenzívny hydratačný denný krém s unikátnym anti-age efektom.

Ďalším v poradí bola Shea Hydratation Mask. Kyselina hyalurónová jej dodala tie správne hydratačné vlastnosti, čo sa odzrkadlilo aj na jej obľúbenosti. A zatiaľ posledným produktom s obsahom našej ,,hyalurónky’’, je ešte horúca novinka Flower Berry Essence. Multiprodukt, ktorý môžete použiť ako toner po umytí pokožky, ako esenciu pred krémom alebo mejkapom, či ako refresh pleti kedykoľvek to Vaša pokožka potrebuje.