Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Masáž tváre: Rituál za, ktorý sa vám pleť čoskoro odvďačí!

– Martin Engervik

Zo všetkých druhov masáži má práve tá, ktorá sa pravidelne vykonáva na tvári najväčšie relaxačné účinky predovšetkým na centrálnu nervovú sústavu. Oddialiť proces starnutia, uvoľniť napätie a zlepšiť vzhľad pleti môžete aj doma!

Omladenie pleti

Doprajte si ju pravidelne počas návštevy kozmetického salónu? Hýčkajte svoju pleť aj v rámci domácej starostlivosti o pleť! V porovnaní s inými časťami tela sú svaly tváre napojené do kože a tým pádom priamo ovplyvňujú náš vzhľad. Všimli ste si ochabnutú pokožku v oblasti úst, očí či čela? Objavujú sa prvé prvé vrásky alebo je vašim cieľom tie, ktoré už na tvári sú eliminovať? Masírujte, masírujte a ešte raz masírujte.

Bez skalpela aj chémie

Proces starnutia sa žiaľ nevyhneme nikomu z nás. Oslabenie svalového tkaniva so sebou prináša pocit povädnutej pokožky, objavujú sa prvé vrásky. Pravidelné masáže pomáhajú tento proces oddialiť, zlepšujú krvný obeh aj pružnosť svalov. Niektoré druhy masáže dokážu dokonca v pomerne krátkom čase priniesť výsledky bez použitia skalpela či chémie. Skúsite tento rituál v pohodlí domova aj vy?

Pri únave aj vyčerpanosti

Pocit maximálneho uvoľnenia nemusíte zažiť iba v kozmetickom salóne! Stačí si osvojiť správnu techniku, vybrať vhodné kozmetické produkty a zázraky sa môžu začať diať aj u vás  doma! Masážou sa uvoľní napätie nahromadené v tvári, pomáha pri únave aj vyčerpanosti, zlepšuje sa krvný obeh a aktivuje produkcia elastínu a kolagénu. Jemný tlak na mimické svaly zase uvoľňuje kyselinu mliečnu a tým klesá únava, uvoľnia sa aj mazové žľazy, vďaka čomu sa pleť prečisťuje.

Masáž tváre

Umyte si tvár, naneste obľúbený olej a cesta k uvoľneniu a krajšej pleti môže začať. Ak je vaša plať normálna, masáž si môžete dopriať 2-3x do týždňa, v prípade, že je pleť citlivá alebo problematická, riaďte sa vlastným pocitom a potrebou. Ako začať?

Pravidlo „10“

Masáž začnite v oblasti medzi obočím.

  • Urobte 10 jemných a pomalých ťahov smerom k čelu a prejdite po ňom.
  • Pokračujte 10 kruhmi cez spánky. V ďalšom kroku umiestnite dva prsty na každú stranu nosa a kĺzajte smerom k ušiam, nezabudnite na oblasť pod očami až k lícnej kosti.
  • 10 krúživých pohybov venujte vrchnej časti lícnych kostí.
  • Na obe strany brady položte dva prsty a urobte 10 ťahov smerom k ušiam.
  • Nevynechajte 10 krúživých pohybov nad lymfatickými uzlinami v oblasti krku.
  • Následne urobte 10 ťahov v smere od lícnej kosti, cez lymfatické uzliny až po stred kľúčnej kosti.
  • V poslednom kroku urobte 10 krúživých pohybov v strede kľúčnej kosti.

Nezabudnite na to, že výber oleja či krému je veľmi dôležitý. Produkty vyberajte s ohľadom na typ vašej pokožky. Všetky produkty Marina Miracle kúpite TU!

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Vyberte si správne: Ktorý olej Marina Miracle je určený presne pre vás?

 FOTO: Pinterest

Krivdová Michaela