Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

MECHANICKÝ A ENZYMATICKÝ PEELING

– Martin Engervik

MECHANICKÝ A ENZYMATICKÝ PEELING

Peeling – je odstránenie odumretých kožných buniek tak, aby sa mohli nové kožné bunky dostať na povrch. Pokožka po peelingu získa sviežosť a krásny lesk. Pri jeho pravidelnom používaní sa v rámci vašej každodennej starostlivosti o pleť vstrebávajú produkty lepšie a hlbšie do pokožky, čím sa maximalizujú ich účinky. Medzi ďalšie výhody peelingu patrí nepochybne aj to, že redukuje jemné vrásky, minimalizuje póry, zjednocuje pigmentáciu a zlepšuje stav suchej pokožky. Peelingom sa zároveň zvyšuje hydratácia pokožky, ktorá je svieža a prirodzene lesklá.  Medzi najbežnejší spôsob odstránenia odumretých kožných buniek patrí peeling mechanický a enzymatický.

 

Mechanický peelingMechanický peeling

  1. Mechanický peeling na čistenie pokožky najčastejšie využíva zrná a semená.
  2. V scruboch či peelingoch môžu byť použité rôzne zrná - šupka zo semien a orechov, kokos, jojoba ale tiež syntetické častice, ktoré sú vyrobené z plastu a ide o tzv. mikroplasty.
  3. Mechanický peeling sa robí masírovaním a odieraním pokožky. Podľa citlivosti pleti si sami určíte, akým tlakom prstov ho budete robiť. Mechanický peeling odstraňuje odumreté bunky a vrchnú vrstvu pokožky tak, že pleť zostáva jemná, hladká a očistená.

 

Enzymatický peelingEnzymatický peeling

  1. Ide o skutočne účinný spôsob, pretože enzýmy rozpúšťajú spojenia medzi odumretými kožnými bunkami. Samotné enzýmy dokonca „zjedia" veľa odumretých buniek.
  2. Enzymatický peeling je vhodný aj pre citlivú či podráždenú pokožku. Táto forma je pre pleť šetrná, jemná ale veľmi účinná.
  3. Tento druh peelingu sa nachádza v pleťových maskách, ktoré si môžete do pokožky vtrieť a nechať pôsobiť, aby enzýmy vykonali svoju prácu. Enzýmy sa nachádzajú v rastlinách, ovocí, obilninách či semenách - cukor, papája či ananás. Po použití enzymatického peelingu bude pokožka mäkká, hladká a so sviežim leskom.

      Rosehip Peeling Mask

      Rosehip Peeling Mask

      Marina Miracle Rosehip Peeling Maska obsahuje mechanický aj enzymatický peeling zároveň, takže dostanete to najlepšie z oboch „svetov“. Po aplikácii masky začnú enzýmy z cukrov rozpúšťať a „jesť“ odumreté bunky pokožky. Po 15 – 30 minútach dostala vaša pleť enzymatický peeling a vy sa môžete rozhodnúť, či budete ďalej pokračovať peelingom mechanickým.

      V prípade, že je vaša pokožka naozaj citlivá, postačujúci bude enzymatický peeling. V ďalšom kroku masku len umyte a tvár osušte. V prípade, že vaša pleť potrebuje peeling mechanický, masku vmasírujte do pokožky. Cukrové zrná z organického trstinového raw cukru zabezpečia pokožke jemný mechanický peeling. V závislosti od toho, aká citlivá je si určite tlak, ktorý na pleť vyviniete.

      Vzhľadom na to, že Rosehip Peeling maska obsahuje mechanický aj enzymatický peeling, ide o dokonalý produkt, ktorý čistí a zároveň robí hĺbkovú exfoliáciu pokožky jemným spôsobom. Maska je naozaj účinná a vhodná pre všetky typy pleti. Vytvára dokonalú základňu pre hydratačnú masku Shea Hydratation Mask a tiež zvyšuje účinok vašej každodennej starostlivosti o pleť.

       

      Napísala Hanne Garnvik, Marina Miracle Holandsko