Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Prečo používať kozmetiku s obsahom sviežeho citróna?

– Martin Engervik

Používal sa ako všeliek na infekčné ochorenia a patrí medzi najobľúbenejšie esenciálne oleje vôbec. Viete, v čom spočíva sila citrónového oleja a aké benefity prináša vašej pleti?

Sviežosť a ľahkosť

Ešte ste sa s ním nestretli? Ak ste doteraz nepodľahli jeho vôni a predovšetkým účinkom, je najvyšší čas zoznámiť sa. Citrónový olej, ktorý sa vyznačuje sviežou povzbudivou vôňou a ľahkosťou sa vyrába z čerstvých šupiek. Práve chemická látka limolén mu dodáva charakteristickú a nezameniteľnú vôňu. A v čom je iný, ako ostatné?

Silný antioxidant

Citrónový olej obsahuje veľké množstvo antioxidantov, takže je vhodný nielen pre pokožku ale aj vaše zdravie. Má dezinfekčné, antiseptické, antimikrobiálne, antidepresívne , stimulačné ale aj tonizujúce a sťahujúce účinky. Preto sa niet čomu čudovať, že si stabilné miesto rovnako, ako iné účinné oleje, našiel aj v kozmetike.

Kozmetika s citrónovým olejom

Prípravky, ktoré obsahujú citrónový olej sú vhodné predovšetkým pre mastnú a aknóznu pleť. Zlepšuje jej kvalitu a veľmi účinný je nielen v boji s čiernymi bodkami. Olej lieči akné, vylepšuje tón pleti, zosvetľuje tmavé jazvy a škvrny na tvári. Poklad menom ctrónový olej nájdete aj v týchto obľúbených produktoch Marina Miracle:

Geranium Face Oil – poklad pre mastnú pleť! obsahuje rastlinné zložky, ktoré nielen hoja ranky po akné, znižujú ich viditeľnosť ale pravidelným používaním zabezpečí aj to, že nadprodukcia mastnoty klesne. Navyše tým, že sa olej rýchlo absorbuje, pokožka je zjednotená, hladká a čistá.

Amarant Night Serum - preniká hlboko do kože a pokožka tak zostáva jemná a rovnomerne vyhladená. Kým vy spíte, luxusné sérum bojuje proti starnutiu, pokožku obnovuje, omladzuje a tónuje. Amaranth, argan, chia a prírodné ovocné kyseliny, stimulujú produkciu nových, zdravých buniek. Pokožka je po jeho použití jemnejšia, hladšia a bez neželaných škvŕn.

 Foto: Pinterest

Krivdová Michaela