Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Prečo používať kozmetiku s pikantným zázvorom?

– Martin Engervik

Patrí medzi najzdravšie a najpikantnejšie koreniny sveta  a vôbec nepatrí iba do kuchyne. Zázvor je považovaný za univerzálny liek a aj preto si svoje miesto našiel v prírodnej kozmetike. Aké sú jeho účinky a v čom spočíva jeho sila?

Liečivá korenina

Zázvor alebo tiež Ďumbier lekársky  pochádza z Ázie a nielen v tomto kúte sveta patrí medzi obľúbenú koreninu s výraznou a nenapodobiteľnou chuťou. V tradičnej čínskej medicíne je tento aromatický svetlohnedý koreň považovaný za univerzálny liek. Aktívne látky sú zingerón, shogaoly, gingeroly a girendióny. Zabraňuje množeniu baktérií a vírusov, podporuje imunitu a pozitívne vplýva na prekrvenie niektorých častí tela. Zázvor pôsobí zároveň antibakteriálne a upokojujúco aj na pokožku. To je jeden z dôvodov, prečo je dôležitou zložkou v niektorých produktoch Marina Miracle.

Dajte ho ochutnať aj pokožke!

Blahodárne účinky zázvoru na vaše zdravie rozhodne poznáte a vyskúšali ste ich na vlastnej koži. Nie však pokožke! Tak prečo jej zázračný koreň nenaservírovať tiež? Ide o silný antioxidantom, ktorý pleť chráni čím spomaľuje jej starnutie. A to je len začiatok. Liečivá bylina dokáže bojovať proti akné a podráždeniu pokožky kvôli svojim utišujúcim vlastnostiam. Zároveň stimuluje produkciu kolagénu, pokožka zostáva mladá, krásna a predovšetkým zdravá.

Zázvor nájdete aj v týchto produktoch Marina Miracle:

Amaranth Face Oil - prírodný a organický olej proti starnutiu pokožky s upokojujúcou prírodnou vôňou Yling Ylang a grepu. Olej na tvár má jedinečnú kombináciu zložiek, ako sú škandinávske byliny, Amarant a extrakt z arktických brusníc, ktorý regeneruje pokožku, zlepšuje elasticitu a dodáva hĺbkovú  hydratáciu.

Herbal Face Oil - výživný a zvlhčujúci olej na tvár, ktorý vyrovnáva pokožku. Jemné byliny, jojoba, avokádo, malina a aloe vera dodávajú pokožke výživu bez upchávania pórov a nadbytočnej mastnoty. Olej na tvár sa rýchlo vstrebáva, chráni a viaže vlhkosť pokožky, ktorá je jemná, vyrovnaná a rozjasnená.

 

Active Face Oil - pleťový olej špeciálne určený pre mužov.  Rýchlo sa vstrebáva  a má jemnú, mužnú pačuli vôňu. Pleťový olej obsahuje okrem iných účinných zložiek aj extrakt z olivového listu, ktorý dodáva aktívne antioxidanty hlboko do pokožky a bojuje proti predčasnému starnutiu. Oleje z jojoby a avokáda jej dodávajú zase zdravé rozjasnenie. Pokožka je jemná, hladká a zdravá.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Dajte konečne zelenú prírodnej kozmetike! Toto sú dôvody, ktoré vás presvedčia

 

Foto: Pinterest

Krivdová Michaela