Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Prečo používať kozmetiku s podmanivou levanduľou?

– Martin Engervik



Vôňa tejto byliny je absolútne nezameniteľná! Priaznivé účinky levandule boli objavené už pred viac ako 2500 rokmi a preto sa niet čomu čudovať, že sa stala aj obľúbenou ingredienciou v rámci prírodnej kozmetiky. Poznáte jej účinky?

Prírodný všeliek

Vedeli ste, že levanduľa patrí medzi silné antioxidanty? Olej sa v alternatívnej medicíne využíva celé stáročia a niet sa čomu čudovať, že po ňom siahali Rimania, starovekí Gréci aj arabské národy. Okrem upokojujúcej a podmanivej vône má antimikrobiálne, antiseptické, dezinfekčné, protizápalové, hojivé a regeneračné účinky. Levanduľový olej patrí medzi najpoužívanejšie esenciálne oleje vôbec a to je ďalší z dôvodov, preto si svoje stabilné miesto našiel a každým dňom nachádza aj v kozmetike.

Kozmetika s levanduľou

Jemný levanduľový olej sa získava parnou destiláciou z kvetín, nedráždi pokožku, odporúča sa pri akné, lieči drobné ranky aj podráždenú pokožku, znižuje viditeľnosť jaziev. Stále málo? Môžno si vás získa aj tým, že zvyšuje produkciu kolagénu a bojuje s vráskami. Esenciálny levanduľový olej sa používa aj pri bolestiach hlavy či v starostlivosti o vlasy. Navyše, vďaka svojej príjemnej aróme upokojuje telo aj myseľ, minimalizuje stres.

Levanduľu nájdete aj v obľúbených produktoch Marina Miracle:

Herbal Face Oil – výživný a zvlhčujúci olej na tvár, ktorý vyrovnáva pokožku. Jemné byliny, jojoba, avokádo, malina a aloe vera dodávajú pokožke výživu bez upchávania pórov a nadbytočnej mastnoty. Olej na tvár sa rýchlo vstrebáva, chráni a viaže vlhkosť pokožky, ktorá je jemná, vyrovnaná a rozjasnená.

Eyelash & Brow Serum - sérum na riasy s priehľadnou farbou a jemnou vôňou levandule, obsahuje luxusný argánový, mandľový a ricínový olej. Tie riasy riasy a obočie vyživujú a fungujú ako kondicionér, ktorý posilňuje ich výživu aj hydratáciu. Pro Vitamín B5 viaže vlhkosť, udržuje ich jemné a pružné. Riasy a obočie budú zdravšie, silnejšie a hustejšie. 

 

 Foto: Pinterest

Krivdová Michaela