Prírodná, organická a vegánska starostlivosť o pleť.

Prejedzte sa ku krásnej pleti: 7 elixírov mladosti, ktoré vám budú chutiť

– Martin Engervik

Dávate si pozor na to, čo si naložíte na tanier? Zdravá, pestrá a vyvážená strava je základ. O tom, že sa podpisuje aj pod vzhľadom a kondíciou pleti, netreba pochybovať.

Bojovníci proti starnutiu

Existujú potraviny, ktoré sú nielen zdravé a chutné, navyše dokážu bojovať proti starnutiu. Elixíry mladosti si môžete bez obáv naservírovať pravidelne. Sú plné vitamínov, antioxidantov a to je presne to, čo si vaša pleť okrem kvalitných produktov zaslúži. Ktoré to sú?

Zelený čaj

Možno ho pijete pravidelne a ani len netušíte, aé poklad v sebe ukrýva. Okrem povzbudivých účinkov sa stará o správne fungovanie metabolizmu, spaľuje tuky, regeneruje poškodené bunky  a obsahuje veľa antioxidantov. Vďaka nim pokožka lepšie odoláva vonkajším vplyvom aj slnečnému žiareniu. Ešte stáleho ho nepijete? Začnite!

Paradajky

Nie nadarmo sa paradajke hovorí aj rajské jablko. Obsahujú lypokén, ktorý sa zaraďuje medzi najúčinnejšie antioxidanty, pokožku zároveň omladzuje a pomáha jej vyrovnať sa s UV žiarením. Nielen zdraviu prospešný je aj vitamín A a betakarotén.

Olivový olej

Používate ho v kuchyni a neviete si varenie bez neho predstaviť? Skúste ho naniesť na pleť, doprajte si z neho masku či zábal na vlasy. Olivový olej patrí jednoznačne medzi superpotraviny s množstvom využitia.

Čučoriedky

Na raňajky, na obed aj na večeru. Čučoriedky si doprajte tak často, ako môžete. Obsahujú nielen veľa vitamínu C ale je priam nabitý antioxidantmi. Pokožku ochránia pred UV žiarením, preto ak chcete spomaliť proces starnutia spôsobený voľnými radikálmi, mali by byť jasnou voľbou.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Spoznajte blahodárne účinky avokáda na vašu pleť!

Čokoláda

Pozor, nie hoci aká. Siahajte po horkej čokoláde, ktorá obsahuje minimálne 70% kakaa. Kvalitná sladká dobrota obsahuje totiž veľké množstvo flavonoidov aj horčíka. Možno sa budete čudovať, ale čokoláda je dobrá naozaj nielen na nervy a pozdvihnutie nálady.

Ryby

Ako často ich máte na tanieri vy? Ryby sú zdrojom omega3 mastných kyselín, ktoré vplývajú na kondíciu a elasticitu pokožky. Navyše, kolagén, ktorý sa v rybách prirodzene nachádza bojuje s vráskami a pomôže aj pri problémoch s akné  a nedokonalosťami pokožky.

Avokádo

Jeho obľúbenosť stále stúpa a niet sa čomu čudovať. Avokádo obsahuje veľa vitamínu E, C, B ale aj nenasýtené mastné kyseliny. Pravidelnou konzumáciou oddialite nielen starnutie, pokožka bude hydratovaná a pozor - pomáha pri tvorbe kolagénu!

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Vyberte si správne: Ktorý olej Marina Miracle je určený presne pre vás?

 FOTO: Pinterest

Krivdová Michaela